Ministerul Educației a decis reluarea organizării olimpiadelor și concursurilor școlare. După ce acestea au fost suspendate pe durata a doi ani școlari. Nu lipsesc noutățile.

Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a aprobat lista olimpiadelor și competițiilor internaţionale pe discipline școlare, sportive și proiecte educative desfășurate în România și în străinătate cu participarea elevilor români. A aprobat, de asemenea, lista competițiilor naționale pe discipline școlare și proiecte educative care se organizează și se desfășoară în anul școlar 2021/2022. Și lista activităților de pregătire și selecție a loturilor naționale pentru participarea la competițiile internaționale.

Se reiau, astfel, în anul școlar 2021/2022, organizarea și desfășurarea olimpiadelor și concursurilor școlare. După ce acestea au fost suspendate pe durata anilor școlari 2019/2020 și 2020/2021. Ca elemente de noutate, în listele aprobate se regăsesc, pe lângă olimpiadele și concursurile pe discipline școlare, și competiții interdisciplinare. De tipul concursurilor de robotică, de creativitate, de inovare și creație digitală.

Ministerul Educației susține și recunoaște participarea elevilor români la 76 de competiții internaționale. Acestea vor avea loc în România și în străinătate. Susține organizarea și desfășurarea unui număr de 34 de competiții naționale pe discipline școlare și proiecte educative. Prin care se va asigura selecția elevilor care vor participa la competițiile internaționale. Ministerul Educației va organiza și activitățile de pregătire și selecție a 36 de loturi naționale în vederea participării la competițiile internaționale.

Listele pot fi completate și cu alte competiții internaționale și naționale pe discipline școlare și proiecte educative, cu avizul Ministerului Educației.

Listele sunt disponibile aici.

Sursă informații: Ministerul Educației. Imagine de la Pixabay.

 

CITEȘTE ȘI:
Argint pentru Traian Rareș Tuș la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică Columbia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.