Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de precipitații și vânt valabilă începând de azi, de la ora 10, până în 28 decembrie, aceeași oră.

În intervalul menționat la munte vor predomina ninsorile, în special la altitudini de peste 1500 m, și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Meridionali și de Curbură. Pe parcursul zilei de duminică, 27 decembrie, vântul va avea intensificări, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80 – 90 km/h și va fi viscol.

În jumătatea de sud a țării temporar vor fi precipitații în general moderate cantitativ, local se vor depăși 15 – 25 l/mp și izolat 30 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, exceptând seara de sâmbătă, 26 decembrie, și noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când în sudul Banatului, al Transilvaniei și al Moldovei și pe alocuri în Oltenia și Muntenia vor fi mai ales ninsori și lapoviță. Vântul se va intensifica treptat, iar duminică local va atinge la rafală viteze în general de 40 – 50 km/h.

Sursa: CJSU Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.