”Începem o nouă campanie de recrutare de voluntari care să fie alături de copiii instituționalizați. Peste 3.000 de copii din capitală și 24 de județe au nevoie de 1.000 de oameni cu suflet bun care să le devină prieteni, modele, pe care să se bazeze în momente importante din viața lor. Oferă 3 ore pe săptămână din viața ta unui copil abandonat: ajută-l la teme, joacă-te cu el, scoate-l la teatru, încurajează-l și ajută-l să nu se mai simtă singur. Fii și tu voluntar!”

Modulul de voluntariat dedicat copiilor şi tinerilor aflaţi în sistemul de protecţie începe în 15 noiembrie

Acesta este apelul celor de la ”Ajungem MARI”, program al Asociaţiei Lindenfeld, ce susţine pe termen lung educaţia copiilor şi tinerilor din centre de plasament şi medii defavorizate. ”Ajungem MARI” este prezent și în Maramureș, în Baia Mare, Sighetu Marmației, Ardusat și Satulung.

Modulul de voluntariat dedicat copiilor şi tinerilor aflaţi în sistemul de protecţie începe în 15 noiembrie 2023 și durează până în 30 iunie 2024. ”Copiii au mare nevoie de implicare și stabilitate. E important ca voluntarii care se alătură programului să rămână cu ei o perioadă mai îndelungată, să nu dispară brusc din vieţile lor și să fie abandonați din nou”, atenționează cei implicați în programul ”Ajungem MARI”.

”Să fii voluntar Ajungem MARI este o mare responsabilitate, dar şi o extraordinară bucurie”

Ședinţele de lucru cu copiii vor fi stabilite de comun acord de la începutul modulului și programul va fi păstrat pe parcursul întregului modul. ”Să fii voluntar Ajungem MARI este o mare responsabilitate, dar şi o extraordinară bucurie. Nu trebuie să ai un talent aparte, ci trebuie să faci ceva la care ne pricepem cu toții, să faci Bine. Vei lucra însă cu inimi fragile şi suflete mari, aşa că ai nevoie de empatie, de dorinţa de a avea impact în mod real și de asumarea acestei responsabilități”, se arată pe site-ul programului.

Înscrierea în programul de voluntariat ”Ajungem MARI” se poate face până la 1 octombrie.

Toate detaliile, aici.

Sursă informații și foto: Ajungem MARI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.