”Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” este programul național de finanțare lansat în cinci orașe din țară, printre care și Baia Mare, de către Federația Fundațiile Comunitare din România și Lidl România.

Aflat la ediția a doua, programul național oferă finanțări nerambursabile în valoare totală de peste 1.230.000 lei și mentorare celor mai bune soluții la provocări de mediu și educație.

”În plan local, programul este coordonat prin Fundația Comunitară Oradea, care va aloca 172.200 de lei pentru amenajarea primului spațiu public de joacă și fitness adaptat persoanelor cu dizabilități din Baia Mare în Parcul Central. Totodată, 73.800 de lei vor fi oferiți sub formă de microgranturi pe baza unui concurs de proiecte pe teme de educație și mediu. Cei 246.000 de lei cu care vor fi sprijinite toate proiectele din Baia Mare sunt oferiți de către Lidl România”, se arată în comunicatul Fundației Comunitare Oradea.

Sunt eligibile pentru finanțare proiecte ale organizațiilor neguvernamentale, instituțiilor de învățământ sau grupurilor de inițiativă, care oferă soluții la temele propuse. Toți cei interesați își pot înscrie proiectele până în 9 iunie, prin completarea formularului de înscriere disponibil pe site-ul programului. ”Inițiative precum amenajarea de spații comunitare de joacă și învățare, acțiuni de încurajare a implicării comunitare, ateliere de eco-școală, grădini urbane de legume și alte idei pot primi finanțare și mentorare pe parcursul implementării”, precizează sursa citată.

Direcțiile de intervenție locală ale programului în Baia Mare au fost stabilite participativ în urma dialogului cu administrația locală și societatea civilă, în urma unui proces de cercetare cu o durată de aproape două luni. Pornind de la oportunitățile și provocările locale identificate în urma acestui proces, Fundația Comunitară Oradea a stabilit că, prin intermediul programului ”Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”, vor fi finanțate proiecte care ajută la activarea și revitalizarea comunității băimărene prin diverse activități educaționale non-formale, inclusiv prin cultură și/sau acțiuni de mediu, destinate unei palete cât mai largi de beneficiari.

Inițiativa programului ”Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” vine ca un răspuns la nevoile reale ale comunității și este o măsură prin care Lidl România și Federația Fundațiile Comunitare din România își propun să sprijine acțiuni relevante, cu impact pe termen lung. La prima ediție, programul desfășurat simultan în alte șase orașe din țară (Brașov, Brăila, Buftea, Cluj, Oradea și Vaslui) a finanțat 49 de inițiative locale cu o mobilizare impresionantă, care au însumat peste 700 de acțiuni civice, mii de ore de voluntariat și zeci de mii de cetățeni implicați direct sau indirect, ca urmare a rezultatelor ediției pilot.

Mai multe informații sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Fundația Comunitară Oradea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.