Selecția națională de bune practici în învățământul primar și gimnazial românesc „Creatori de Educație” a ajuns la cea de-a doua ediție.

Selecția ”își propune recunoașterea învățătorilor și profesorilor din ciclul primar și gimnazial care au o contribuție remarcabilă la dezvoltarea competențelor-cheie ale elevilor, prin implementarea Noului Curriculum Național. Aceasta este singura competiție dedicată exclusiv cadrelor didactice care folosesc metode și strategii didactice interactive / inovatoare, care aplică în mod creativ programele școlare la nivel primar / gimnazial, care generează schimbare / progres școlar la nivelul claselor de elevi cu care lucrează și care își adaptează demersul didactic, în mod inventiv, la nevoile și interesele elevilor”, informează reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării.

De asemenea, în cadrul selecției se pune accent pe actul pedagogic din comunitățile dezavantajate, pe prevenirea sau reducerea absenteismului sau abandonului școlar, pe creșterea șanselor elevilor de continuare a studiilor în niveluri superioare de educație și crearea unui spațiu educațional incluziv.

Începând de astăzi și până în 19 iunie, activitățile cadrelor didactice pot fi înscrise în selecția națională. Înscrierile pot fi făcute de elevi, părinți sau colegi din sistemul de învățământ, reprezentanți ai societății civile etc. De asemenea, cadrele didactice își pot înregistra singure activitățile în selecție.

În perioada 19 iunie – 17 iulie are loc validarea online privind condițiile de eligibilitate a propunerilor înscrise. Ulterior, toate modelele educaționale validate vor fi publicate pe platforma creatorideeducatie.ro, în secțiunea „Listă modele de bune practici 2020”.

În intervalul 17 iulie – 21 august se va desfășura evaluarea tehnică a propunerilor validate. Vor fi acordate 50 de premii, după cum urmează: 20 pentru nivelul primar, 30 pentru nivelul gimnazial.

„Creatori de Educație” este organizat în cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED și sub egida Ministerului Educației și Cercetării, beneficiar al proiectului. 

Mai multe detalii despre subiect sunt disponibile aici.

Sursă informații: Ministerul Educației și Cercetării. Sursă foto: creatorideeducatie.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.