A fost lansată a doua ediție a programului ”Innovators for Children” dedicată antreprenorilor care folosesc tehnologia pentru a îmbunătăți viața copiilor. Soluțiile câștigătoare vor primi finanțare totală de până la 100.000 de euro. Înscrierile se pot face până în 1 mai.

”Innovators for Children” este un accelerator dedicat startup-urilor tech care aduc un impact pozitiv pentru bunăstarea copiilor și adolescenților, prin inovare scalabilă.

”În programul <<Innovators for Children>> 2020 căutăm antreprenori inovatori care lucrează cu soluții tech pentru sănătatea fizică și emoțională a copiilor, educație, nutriție și alimentație, siguranță, drepturile copiilor în era digitală și alte domenii care ar putea contribui la o viață mai bună”, se arată pe site-ul programului.

Startup-urile din toată țara care au o idee de business, sunt în stadiul de prototip sau sunt de maximum un an ca soluție disponibilă comercial pe piață la data finalizarii perioadei de înscriere se pot înscrie în program. De asemenea, startup-urile care propun soluții tech pentru diverse arii de dezvoltare cu care se confruntă copiii. Sunt căutate în special soluții tech scalabile.

Soluțiile câștigătoare vor primi finanțare totală de până la 100.000 de euro.

La prima ediție, cea din 2019, au fost peste 120 de înscrieri și 10% din ele au participat în finala programului cu premii în valoare totală de 100.000 de euro. Cei patru câștigători au fost: Kinderpedia (o aplicație ce optimizează procesele administrative și plasează colaborarea între educator și părinte în centrul actului educațional) – 45.000 euro, CivicTech România (o aplicație prin care părinții pot fi notificați de planul de vaccinuri necesar copiilor lor, precum și de alte investigații recomandate pentru aceștia) – 22.500 euro, Asociația Kinetobebe (o platformă de învățare de bune practici pentru specialiști, care prin îmbunătățirea calității actului terapeutic, vor susține recuperarea mai rapidă și eficientă a copiilor) – 17.500 euro și Arttachment (o aplicație menită să sprijine relația dintre părinti și copii, ghidându-i pe părinți în a susține dezvoltarea emoțională, socială și cognitivă a copiilor lor) – 15.000 euro.

”În urma primei ediții a programului în 2019 am observat un interes crescut pentru a contribui la viitorul copiilor din România și nu numai. Am primit numeroase aplicații și calitatea înscrierilor a fost extrem de bună, iar startup-urile pregătite și motivate să treacă la următorul nivel de dezvoltare al business-ului”, menționează organizatorii programului – Impact Hub Bucharest, Fundația Botnar și Impact Hub Basel.

Înscrierile se pot face până în 1 mai.

Detaliile sunt disponibile aici.

R. Anda TOMA

Sursă informații și foto: innovatorsforchildren.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.