Școala siguranței Tedi, la finalul celui de-al șaptelea an

Ore online, ore desfăşurate la şcoală, schimbări de ritm impuse de pandemie, dar acelaşi entuziasm şi bucurie. Aşa s-a desfăşurat cel de-al șaptelea an al Şcolii siguranţei Tedi pentru 37.075 de elevi de clasa I din toată ţara. După ce i-au ascultat pe dascăli, pe Tedi şi pe poliţiştii prezenţi la orele despre siguranţă, cei mici au acum mai multe informaţii legate de regulile de bază pe care trebuie să le urmeze pentru a fi în siguranţă pe stradă, acasă, la şcoală, în mijloacele de transport, când sunt în vacanţă sau când accesează internetul.

”Tedi, împreună cu învăţători din toată ţara şi cu reprezentanţi ai Poliţiei Române prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii şi-au îndeplinit şi în acest an misiunea de a le face cunoscute elevilor de clasa I cât mai multe informaţii utile despre siguranţă. Prin intermediul lecţiilor gândite pentru a fi interesante şi provocatoare, cei mici şi-au consolidat cunoştinţele de bază dobândite în familie şi au aflat şi foarte multe alte situaţii noi pentru care este important să deţină informaţii pentru rezolvarea lor” – arată reprezentanții IGPR.

De la începutul anului şcolar până acum, Tedi a primit peste 32.000 de fotografii. Acestea conţin desene, machete ale situaţiilor în care se pot aplica informaţiile despre siguranţă. Şi nu în ultimul rând mesaje pentru Tedi şi pentru polițiști.

Programul Şcoala siguranţei Tedi are drept scop asimilarea unor cunoştinţe şi dezvoltarea unui set de abilităţi la care copilul să apeleze în diverse situaţii. Parteneriatul cu Ministerul Educaţiei şi cu Poliţia Română prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii asigură adaptarea tuturor materialelor elaborate de Tedi la vârsta copiilor şi respectarea dreptului acestora la o educaţie de calitate.

Şcoala siguranţei Tedi continuă şi în anul şcolar 2022-2023. Cadrele didactice care vor avea elevi în clasa I sunt invitate să urmărească site-ul programului www.scoalatedi.ro pentru înscrierile care vor începe odată cu noul an de învățământ.

Suportul didactic este asigurat de Tedi şi constă în materiale necesare desfăşurării programului la clasă, concepute astfel încât să respecte modul de învăţare specific elevilor de clasa I – prin jocuri şi activităţi educative. Toate materialele sunt în format electronic şi sunt transmise gratuit, prin e-mail, după finalizarea înscrierii. Materialele pot fi folosite atât în predarea directă la şcoală, cât şi la orele în sistem online.

Sursă informații și foto: Poliția Română

CITEȘTE ȘI: Peste 300 de copii au luat startul în ”Ștafeta pentru educație”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.