O nouă serie de elevi de clasa I participă anul acesta la ”Școala siguranței Tedi”, un program educativ derulat de Poliția Română și Maspex România prin brandul Tedi. Datorită impactului pozitiv în rândul participanţilor, proiectul a fost reluat, în prezent derulându-se cea de-a V-a ediţie.

Astfel, în anul școlar 2019-2020, în judeţul Maramureş, 1305 elevi de clasa I vor afla, în mod creativ, cum să conștientizeze pericolele, cum să le evite și să le gestioneze şi vor primi informaţii atât de la cele 66 de cadre didactice înscrise în proiect, cât şi de la poliţiştii maramureşeni.

Fiind ediţia cu cei mai mulţi copii înscrişi în judeţul Maramureş, mascota proiectului, ursuleţul Tedi, a ajuns joi, 5 martie, la copiii Şcolii Gimnaziale nr. 2 din municipiul Sighetu Marmaţiei. Pentru răspunsurile date la întrebările poliţiştilor de prevenire i-a răsplătit pe copii cu cadouri şi cu multe îmbrăţişări. Apoi s-a mutat în sala de sport a şcolii să cunoască şi vedeta Poliţiei Maramureş, câinele de urmă Vis, cu care s-a împrietenit repede. Copiii au asistat şi la un exerciţiu demonstrativ susţinut de Vis, apoi au luat cu asalt autospeciala de poliţie.

Până la finalul anului şcolar, poliţiştii de prevenire, rutieri şi de ordine publică vor sprijini cadrele didactice în derularea activităţilor în toate şcolile înscrise în proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.