199 de unități de învățământ (școli cu personalitate juridică și structuri arondate) din Maramureș sunt în scenariul verde, 61 în cel galben și pentru 138 de unități de învățământ se aplică scenariul roșu, anunță Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Inspectoratul Școlar Județean Maramureș monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din județ, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din județ.

Prin urmare, azi, 4 noiembrie, se înregistrează următoarea situație: 199 unități de învățământ (școli cu personalitate juridică și structuri arondate) sunt în Scenariul 1 (verde), 61 în Scenariul 2 (galben) și 138 unități de învățământ (școli cu personalitate juridică și structuri arondate) în Scenariul 3 (roșu).

”Motivul este dat de situația epidemiologică. Numărul elevilor care învață în aceste unități de învățământ din județ este de 34.386”, precizează Inspectoratul Școlar Județean Maramureș în legătură cu unitățile de învățământ aflate în scenariul roșu.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ propun scenariile și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ, iar decizia finală este luată de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

”Potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile /instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori”, reamintește Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Data de referință pentru aceste informații este 4 noiembrie 2020, ora 12.00.

Sursă informații: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Imagine de Wokandapix de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.