”În această săptămână, scafandrii vor începe lucrările în incinta golirii de fund a barajului Strâmtori – Firiza”, anunță cei de la Apele Române Someș – Tisa.

”Pentru intervenția scafandrilor în incinta golirii de fund a barajului, golirea parțială a acumulării reprezintă o condiție. Astfel, odată cu intervenția acestora se va finaliza procesul de coborâre a nivelului apei în acumulare. Ridicarea nivelului apei în acumulare la nivelul normal de retenție va începe după extragerea batardoului de pe priza golirii de fund”, explică sursa citată.

Lucrarea “Reparații ansamblu golire de fund și mecanisme baraj Strâmtori – Firiza, județul Maramureș” are ca scop funcționarea și exploatarea barajului/acumulării în condiții de siguranță. ”Prin realizarea lucrărilor, riscul ca hidroechipamentele barajului, care prezintă uzură fizică și mecanică, să cedeze și să cauzeze golirea forțată a lacului este înlăturat”, precizează specialiștii de la Administrația Bazinală de Apă Someș – Tisa.

Alimentarea cu apă a populației este asigurată pe toată perioada desfășurării lucrărilor pentru toți beneficiarii care dispun de sisteme de alimentare cu apă în regim centralizat din lac. Rezerva de apă existentă în lac, la care se adaugă debitul afluent din acumulare, asigură debitul necesar pentru alimentarea cu apă a populației.

”Lucrările care se efectuează la barajul Strâmtori – Firiza nu influențează din punct de vedere cantitativ sau calitativ apa potabilă din aria municipiului Baia Mare”, menționează sursa citată.

Sursă informații: Apele Române Someș – Tisa. Foto (c) eZiarultău.

DESCOPERĂ ȘI:
Și dacă ne-am dorit atât de mult să ajungem pe Marte încât Marte a venit la noi?! | galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.