În cea de-a doua zi de Paști, Muzeul Satului din Baia Mare a îmbrăcat straie de sărbătoare, marcând deschiderea oficială a sezonului de vizitare și hramul bisericii monument ,,Sf. Mare Mucenic Gheorghe”, în cadrul evenimentului ,,Primăvara în satul de pe Dealul Florilor”.

Evenimentul a cuprins și un vernisaj, al expoziției intitulate ,,Gavrilă Hotico Herenta, maistărul arhetipal al Maramureșului”. Aceasta cuprinde unelte ale cunoscutului meșter în lemn, făuritor de porți și biserici maramureșene. La finalul acesteia, poetul Iacob Oniga a evocat prin versuri, din volumul ,,Trăiri uitate pe raftul vieții”, lumea satului de altădată.

Și pentru că orice sărbătoare înseamnă și voie bună, elevi de la Palatul Copiilor Baia Mare, structura Tg. Lăpuș, au adus în muzeu cântec, joc și voie bună printr-un recital de muzică tradițională.

Alături de gazdele de la muzeu și de oaspeți au fost și meșterii populari Ana Mețenti, Maria Brete, Livia Șovre și Mihaela Tibil care au pregătit pentru publicul vizitator podoabe, cămeși și trăistuțe, lucrate cu mult drag.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară

CITEȘTE ȘI: Festivalul folcloric „Joc de pe Cosău”, la ediția a XIV-a

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.