Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că în 7 august Germania a revizuit condiţiile de intrare pe teritoriul său ca urmare a actualizării listei zonelor de risc. Astfel, şapte judeţe din România – Argeş, Bihor, Buzău, Neamţ, Ialomiţa, Mehedinţi şi Timiş – au fost incluse pe lista zonelor de risc.

Toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre regiunile incluse în lista zonelor de risc trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecţia cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Germaniei.

Testarea se poate face direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autorităţile locale de sănătate. În cazul neîndeplinirii acestei obligaţii, autorităţile germane pot refuza intrarea sau vor dispune măsura autoizolării la domiciliu. Indiferent de opţiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc.

Măsura autoizolării la domiciliu nu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania. În schimb, dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, se va dispune măsura autoizolării până la primirea rezultatului testului.

De asemenea, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind dintr-o zonă de risc (inclusiv din cele şapte judeţe menţionate) sunt obligate să completeze un formular de localizare a cărui variantă în limba engleză – Public Health Passenger Locator Form – poate fi regăsită aici. 

Sursa: MAE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.