O delegație Salvamont România formată din reprezentanți ai serviciilor Salvamont din Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sibiu, Poiana Brașov, Prahova și Zărnești participă, timp de o săptămână, la un stagiu complex de formare profesională în Italia. Stagiu organizat de CNSAS. Structură națională de salvare montană din Italia cu care Salvamont România are o foarte bună relație de colaborare.

În prima parte a acțiunii, salvamontiștii români vor participa la concursul național profesional al salvatorilor montani italieni, Dolomiti Rescue Race. Concurs cu participare internațională. La start se vor afla – pe lângă cele peste 60 de echipe din țara gazdă – echipe de salvatori montani din România, Scoția, Croația, Cehia, Slovenia și Polonia.

Concursul va fi urmat de un stagiu de pregătire specifică în munții Dolomiți, zona Feltre.
În agenda de colaborare dintre Salvamont România și structura similară din Italia au figurat de-a lungul anilor numeroase schimburi de experiență, la nivelul cursanților și instructorilor, în cadrul școlilor de salvare, precum și participări la conferințe de profil.

Sursă informații și foto: Salvamont România

CITEȘTE ȘI:
Salvamontiștii maramureșeni, la marcat de piscuri | galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.