”Muntele ne așteaptă să îi călcăm din nou pe cărări, iar pentru ca drumeții să fie în siguranță și să poată respecta regulile de igienă și la mare înălțime, vom dota refugiile montane, posturile sezoniere și bazele Salvamont din România cu soluție dezinfectantă”, anunță Salvamont România pe contul oficial de Facebook.

Din Apuseni până în Făgăraș, din Bucegi până în munții Rodnei, salvamontiștii, ajutați de partenerii acestui proiect și de toți cei care vor să li se alăture, vor începe amplasarea de dozatoare cu soluție dezinfectantă în cât mai multe refugii montane, posturi sezoniere și baze Salvamont, astfel încât, odată cu revenirea pe munte, acestea, să poată fi folosite de turiști.

”Preocuparea permanentă a salvamontiștilor din întreaga țară este prevenirea evenimentelor montane și reducerea numărului de accidente pe munte. Muntele, cel pe care îl iubim atât de mult și care ne atrage permanent, ne pune acum în fața unei noi provocări, să nu răspândim între noi acest coronavirus. Haideți, împreună, ca iubitori ai muntelui, deopotrivă drumeți, practicanți ai sporturilor montane și salvamontiști, să demonstrăm că muntele și activitățile montane nu reprezintă un factor de propagare a acestui virus. Fiți alături de Salvamont România și partenerii săi în campaniile de reducere a numărului de accidente pe munte!”, a invitat Sabin Cornoiu – șef Salvamont România.

Acțiunea Salvamont România a fost inițiată de Alpin Film Festival și Ski&Outdoor Magazine, cu sprijinul Clubului Alpin Român. Asociația CERT Transilvania este cea care a pus la dispoziție, într-o primă fază, 50 de litri de dezinfectant, iar dozatoarele au fost donate de Hotel Magazin/CAHM Europe.

”Această operațiune va fi unul dintre primele semne care ne vor arăta dacă civilizația a revenit pe munte. Sperăm ca soluțiile dezinfectante să rămână în refugii, iar cei care trec pe acolo să înțeleagă că au fost duse pentru a fi folosite de toți iubitorii de munte”, a declarat Dan Burlac – președinte Alpin Film Festival.

Dacă doriți să vă alăturați salvamontiștilor și să-i susțineți în această campanie, sunteți invitați să trimiteți un e-mail pe adresa office@ski-outdoor.ro.

Sursă informații și foto: Facebook / Salvamont Romania – Dispeceratul National Salvamont

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.