Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” din Baia Mare, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Societatea Geologică a României, au organizat a doua ediție a concursului de eseuri ”Mineralele din viața noastră”.

Competiția s-a adresat elevilor din ciclul gimnazial. Participanții au avut de realizat un eseu în care să fie descris mineralul/ mineralele ce fac parte dintr-un obiect pe care îl utilizăm. Concurs organizat cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Pământului.

Eseurile au fost evaluate de o comisie, iar cele mai bune trei lucrări au fost premiate. Premiul I i-a revennit elevului Rareș Ionuț Popa Turtureanu de la Colegiul Național „Nicolae Grigorescu” din Câmpina, pentru lucrarea „Malachitul”. Lorena Chiș de la Școala Gimnazială Gârdani a câștigat premiul II pentru lucrarea „Ametistul”. Pe locul III s-a clasat Adina Larisa Farcaș de la Școala Gimnazială „Gheorghe Lupan” din Goși, cu lucrarea „Argintul”. Premierea a avut loc online. Fondul de premiere a fost asigurat de către Societatea Geologică a României.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” din Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
”Mineralele din viața noastră” – un concurs de eseuri pentru elevi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.