Guvernul a adoptat, în ședinţa din 7 august, o hotărâre prin intermediul căreia sunt reglementate denumirile titlurilor si ale calificărilor conferite absolvenţilor învăţământului universitar de licenţă, înmatriculaţi în anul I de studii în anii universitari 2017 – 2018, 2018 – 2019, 2019 – 2020 și 2020 – 2021. Actul normativ stabilește si nivelurile corespunzătoare fiecărei calificări.

”Prin aprobarea noului act normativ și a nomenclatorului aferent, instituţiile de învăţământ superior au la dispoziţie un instrument de lucru unitar, în vederea completării diplomelor si suplimentelor la diplomă pentru absolvenţii învăţământului universitar de licenţă, înmatriculaţi în anul I de studii, în anii universitari menţionaţi.

În același timp, se asigură o mai bună pregătire profesională, o inserţie mai sigură pe piaţa muncii a tuturor categoriilor de absolvenţi, o mai bună înţelegere a angajatorilor privind oferta de formare, precum si o eficientă informare a elevilor, a studenţilor si a altor categorii interesate privind calificările pe care le pot obţine în sistemul naţional de calificări.

De asemenea, hotărârea reprezintă un nou pas spre calea armonizării legislaţiei naţionale cu cea europeană. Nomenclatorul propriu-zis constituie punctul de reper pentru completarea corectă a suplimentului la diplomă, instrumentul care contribuie în mod substanţial la optimizarea transparenţei diplomelor si a calificărilor în spaţiul european”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.