Consiliul Județean și Fida Solution au parafat marți un contract privind achiziția unui sistem informatic de monitorizare a transportului public județean. Obiectul contractului este de a achiziționa ”servicii privind realizarea sistemului de monitorizare a transportului public județean în cadrul proiectului Overcoming barriers: improving the mobility of residents of the border region of Transcarpathia (Ukraine), Maramures (Romania) and Szabolcs-Szatmar-Bereg (Hungary”.

Proiectul urmărește îmbunătăţirea accesului între regiuni prin dezvoltarea unor reţele de transport durabile şi prietenoase cu mediul care să contribuie la îmbunătăţirea infrastructurii de transport în regiunile de graniţă Transcarpatia (Ucraina), județul Maramureş şi Szabolcs-Szatmar-Bereg (Ungaria). Consiliul Județean va achiziționa și servicii pentru elaborarea documentaţiei tehnice pentru modernizarea staţiilor publice de așteptare aferente transportului public de pasageri și va implementa un proiect pilot de patru staţii moderne pentru a testa şi pune în valoare ultimele tehnologii disponibile de monitorizare a flotei şi de informare a pasagerilor. Valoarea totală a proiectului este de 1,48 milioane de euro, din care contribuția UE este 807.000 de euro,  iar bugetul aferent județului Maramureș este de 350.879 de euro. Durata de implementare a proiectului este de doi ani.

Scopul contractului îl constituie implementarea și configurarea sistemului informatic, instruirea utilizatorilor, livrarea, instalarea și configurarea echipamentelor fizice.

Județul Maramureș va semna protocoale cu operatorii de transport, prin care aceștia vor pune la dispoziția firmei câștigătoare 50 de autovehicule pe care vor fi instalate și configurate următoarele echipamente de monitorizare: GPS Tracker, adaptor CAN, senzor de monitorizare a calității al aerului, interior și exterior autovehicul, senzor de monitorizare temperatură și umiditate interioară, senzor test alcool dar și modulul SafeDrive.

Sursa: Consiliul Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.