S-a lansat ”Căpitanul Farfurie” – un joc de familie educativ și distractiv 2 în 1, despre alimentația corectă și un stil de viață sănătos.

”Căpitanul Farfurie” îi învață pe cei mici și pe cei mari deopotivă cum să aibă un stil de viață sănătos și să mănânce corect.

”Obezitatea este problema de sănătate numărul 1 la copiii din România. Iar datele arată că 60% dintre copiii supraponderali devin adulți obezi. Vârsta preșcolară este un moment unic de intervenție, în care se pot pune bazele unei alimentații sănătoase, pentru întreaga viață”, spune dr. Diana Voican – medic pediatru și director medical al programului ”Sănătos de mic””, în cadrul căruia a fost lansat jocul.

În cutie vei găsi două variante de joc: ”Căpitanul Farfurie în călătorie” și ”Căpitanul Farfurie află cine știe”. Nu lipsesc ghicitorile, provocările și surprizele pentru jucători.

”Căpitanul Farfurie” este destinat copiilor cu vârsta 3+ și poate fi jucat de 2-6 jucători. Jocul conține și un pliant cu reguli pentru o alimentație sănătoasă, recomandate de specialiștii programului ”Sănătos de mic”.

”Am dezvoltat jocul pentru ca cei mici să primească informații despre alimentele bune pentru ei și un stil de viață sănătos pe înțelesul vârstei lor și să facă acest lucru alături de familia lor”, menționează dr. Diana Voican.

”Sănătos de mic” este un program social de educație nutrițională în grădinițe și a fost dezvoltat de Asociația SAMAS și Danone România în 2017, cu scopul de a preveni obezitatea în rândul copiilor și de a pune bazele unei alimentații sănătoase.

Mai multe informații sunt disponibile aici.

Sursă informații: Sănătos de mic. Sursă foto: Noriel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.