”Exact acum un an am ținut prima ediție a acestui tip de întâlniri! A fost un an minunat!”, se anunță în grupul Roade de oraș. Creat pentru producătorii din Tăuții Măgherăuș și împrejurimi. Prin intermediul acestui grup se dorește crearea unei rețele de vânzări directe și consum echitabil de hrană și bunuri produse local.

”Este un concept nou, pentru unii bizar, dar asta ne face să fim mai apropiați de voi toți și să reușim să ne întâlnim săptămânal pentru a vă livra produsele pregătite cu cea mai multă dăruire. Noi asta facem, fix de un an de zile: ne întâlnim pentru a vă livra produsele comandate și vă mulțumim că ne dați șansa să formăm o faină și strânsă legătură între producători și clienți”, menționează sursa citată.

Grupul are la bază modelul de vânzare REKO, creat în Finlanda. ”Pe scurt, este un sistem de precomandă către producătorii locali pentru produsele noastre. Aceasta este oportunitatea ta de a cumpăra o varietate de produse locale, proaspete și naturale din confortul casei tale. Fără a fi nevoit să te confrunți cu agitația magazinelor sau a piețelor, sprijinind în același timp producătorii din această comunitate”, vin detaliile în grupul Roade de Oraș.

Ziua și ora de ridicare/livrare pentru aceste produse, precum și data limită de comandă este indicată de fiecare producător în parte. Toate fermele și producătorii participanți sunt locali. Și se concentrează pe producerea de produse naturale, cultivate/crescute regenerevativ și în mod durabil. Fermierii și producătorii locali pot vinde doar ceea ce au cultivat/crescut/făcut.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații și foto: Facebook / Roade de Oras

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.