Conducerea Romsilva a dispus suplimentarea volumului de lemn pentru foc destinat populației, astfel încât să se poată acoperi cererea pentru această resursă. De asemenea, conducerea Regiei Naționale a Pădurilor analizează posibilitatea relocării, din pădurile administrate, a unor volume de lemn pentru foc din zonele unde există excedent, în special în zonele de munte, către zonele deficitare, pentru a echilibra astfel piața lemnului pentru foc.

În același timp, având în vedere cererea ridicată pentru lemn din partea industriei, cei de la Romsilva au identificat posibilitatea suplimentării volumului oferit pe piață cu circa 500.000 de metri cubi de lemn din producția acestui an. Această măsură va fi supusă aprobării consiliului de administrație al Romsilva în ședința din 29 septembrie.

În primele opt luni ale acestui an, Romsilva a livrat direct populației 1.217.464 metri cubi de lemn pentru foc, cu 362.399 de metri cubi mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Se estimează că până la finalul anului volumul de lemn pentru foc oferit direct populației va fi de circa două milioane de metri cubi.

Sursă informații și foto: Romsilva

CITEȘTE ȘI: Posturi libere la jandarmerie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.