În cadrul proiectului ”Creșterea capacității de cooperare transfrontalieră”, ieri și azi, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Pintea Viteazul” Maramureș au fost programate activități de pregătire teoretică și practică împreună cu reprezentanți ai Unității 1241 Ivano-Frankivsk din cadrul Gărzii Naţionale Ucrainiene.

Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Pintea Viteazul” Maramureș – în calitate de lider beneficiar în cadrul ”Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020” – a semnat în noiembrie anul trecut un Contract de Grant în valoare totală de 111.111 euro (533.332,80 lei) cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei – în calitate de Autoritate de Management, pentru finanţarea proiectului ”Creșterea capacității de cooperare transfrontalieră”. Perioada de implementare a acestui proiect este de 18 luni, Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Pintea Viteazul” Maramureș având ca partener de proiect Unitatea 1241 Ivano-Frankivsk din cadrul Gărzii Naţionale Ucrainiene.

”Obiectivul general al proiectului este creșterea nivelului de încredere a cetățenilor din zona transfrontalieră în Jandarmeria Română și Garda Națională Ucraineană prin creșterea eficienței, mobilității și cooperării între aceste structuri”, se arată în postarea Inspectoratului de Jandarmi Județean.

Obiective specifice ale proiectului sunt consolidarea capacității instituționale și tehnice de asigurare, menținere și restabilire a ordinii publice în zona transfrontalieră; creșterea cooperării dintre structurile de ordine publică ale partenerilor pentru a realiza o abordare unitară a evenimentelor cu impact transfrontalier; creșterea prezenței structurilor partenere și reducerea timpului pentru intervenție în regiunea transfrontalieră.

Conform sursei citate, pentru atingerea obiectivelor, Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Pintea Viteazul” Maramureș a achiziţionat în cadrul proiectului două autovehicule 4×4 și urmează să mai achiziționeze trei dispozitive cu vedere pe timp de noapte. Unitatea 1241 Ivano-Frankivsk va achiziționa un ATV, un snowmobil, două dispozitive de vedere termice, un dispozitiv de vedere nocturnă şi trei arme cu tranchilizant.

În cadrul proiectului mai este planificată o sesiune de pregătire comună teoretică şi practică în regiunea Ivano-Frankinvsk. Unul din indicatorii de rezultat la finalul proiectului este un manual trilingv (română, ucraineană, engleză) de proceduri în domeniul ordinii publice.

Sursă informații și foto: Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Pintea Viteazul” Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.