”Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere, calculată pe baza rezultatelor obținute la evaluarea națională, constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal”, reamintesc reprezentanții Ministerului Educației.

Azi, 10 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro, va fi publicată ierarhia la nivel județean/al municipiului București a absolvenților claselor a VIII-a.

În prima etapă a admiterii în învățământul liceal din acest an, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 11-12 iulie, respectiv 15-22 iulie. Tot în aceste intervale sunt prevăzute și completarea fișelor de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a care doresc să participe la admitere în alt județ, respectiv depunerea/transmiterea fișelor, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

Repartizarea computerizată a candidaților din seria curentă, precum și a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024/2025 va avea loc în 24 iulie. Dată la care vor fi comunicate rezultatele candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal. De asemenea, va fi afișată în unitățile de învățământ gimnazial lista cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București.

În perioada 25-30 iulie are loc depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați. În 30 iulie este programată transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere. Rezolvarea de către comisia de admitere județeană/ a municipiului București a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată se va face în perioada 31 iulie – 2 august.

”Orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită! De asemenea, numărul redus de opțiuni completate poate conduce la nerepartizarea computerizată a candidatului”, atrag atenția reprezentanții Ministerului Educației.

Calendarul de admitere în învățământul liceal pentru anul școlar 2024/2025, aici.

Sursă informații: Ministerul Educației. Imagine de la Pixabay

CITEȘTE ȘI:
Au fost publicate rezultatele finale la Evaluarea Națională

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.