Elevii din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal se reîntorc azi în bănci după vacanța prilejuită de sărbătorile de iarnă.

Anul școlar 2021/2022 este structurat în două semestre (34 de săptămâni). Primul a început în 13 septembrie și se va termina în 14 ianuarie. După vacanța de Crăciun elevii din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal se reîntorc azi în bănci. Cei din învățământul preșcolar și primar reîncep cursurile din 10 ianuarie.

Semestrul al doilea începe în 17 ianuarie și se va termina în 10 iunie. Vacanța de primăvară este stabilită pentru perioada 15 aprilie – 1 mai. Vacanța de vară va începe în 11 iunie. Se va termina la data din septembrie la care vor începe cursurile anului școlar 2022/2023.

Prin excepție de la prevederile anterior menționate, pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri. Se încheie la data de 27 mai 2022. Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri. Se încheie la data de 3 iunie 2022. Pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică (exceptând clasele terminale anterior menționate), respectiv pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri.

Sursă informații: Ministerul Educației. Imagine de la Pixabay.

 

CITEȘTE ȘI:
Se reiau olimpiadele și concursurile școlare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.