Octombrie a adus un nou record lunar de vizitatori pentru Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare. 3.687 de vizitatori au admirat florile de mină expuse la muzeul de pe Bulevardul Traian. Ceea ce a plasat luna octombrie 2023 ”pe vârful unui grafic retrospectiv ce acoperă o decadă de activitate”, anunță reprezentanții instituției.

A contribuit cu siguranță la stabilirea acestui record faptul că, în perioada 21-29 octombrie numeroase instituții de învățământ din Maramureș și din zonele învecinate au ales să programeze vizite la muzee în cadrul programului „Școala altfel”.

”În ceea ce privește statistica specifică pentru această săptămână, Muzeul Județean de Mineralogie a avut onoarea de a găzdui un număr de 2.662 de vizitatori și 80 de grupuri”, precizează sursa citată. Grupuri din Satu Mare, Bihor, Cluj, Bistrița Năsăud, Alba, Mureș și Maramureș.

Elevii vizitatori au beneficiat de ghidaje gratuite în expoziția permanentă și cele trei expoziții temporare („Minerale în filatelia românească”, „30 de ani de expoziții” și „Telefoanele mobile și mineralele lor”). ”Foarte apreciat a fost dispozitivul de realitate augmentată, care a permis elevilor să recreeze modul de funcționare a unui vulcan”, informează reprezentanții muzeului.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Noi argumente pentru o vizită la Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” din Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.