Pentru a avea sărbători tihnite, fără evenimente nedorite, poliţiştii maramureşeni vin cu unele recomandări:

  • Atenţie la colindători!  Nu permiteţi accesul în locuinţa dumneavoastră al persoanelor necunoscute, care vin în prag de sărbători. Învăţaţi şi copiii sau persoanele în vârstă pe care le aveţi în grijă să nu deschidă necunoscuţilor. Nu lăsaţi uşile apartamentelor sau porţile caselor neasigurate.
  • Fiind luna cadourilor, luna în care obişnuim să dăruim celor care au nevoie de sprijin, fiţi atenţi la cei care vă acostează invocând situaţii ale unor persoane bolnave care au nevoie de donaţii în bani. Cei care vă abordează pentru diferite acte de caritate pot avea intenția de a vă înșela.
  • Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice.  Din statisticile poliţiei reiese că peste 90% din infracţiunile comise cu violenţă au avut loc pe fondul consumului excesiv de alcool. Nu intraţi în dispute cu persoane aflate în stare de ebrietate avansată. De asemenea, dacă aţi consumat alcool, nu vă urcaţi la volan.
  • Dacă vedeți o persoană căzută pe trotuar sau pe carosabil sunaţi de urgenţă la 112. Puteţi salva viaţa unui om.
  • În caz de trafic aglomerat adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare. Evitaţi efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc periculoase. Respectaţi regimul legal de viteză şi la primele semne de oboseală parcaţi autovehiculul şi odihniţi-vă.

Sursă informații: IPJ Maramureș. Sursa foto: Poliția Română

CITEȘTE ȘI: Studiu | Majoritatea românilor își vor petrece sărbătorile de iarnă acasă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.