În urma reevaluării lucrărilor contestate la proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, rata de promovare a crescut la 87,23%, cu 2,24 procente față de cea inițială. În 2019, după soluționarea contestațiilor, rata de promovare a fost de 79,22%, iar în 2018, de 82,65%.

  • Anul acesta, numărul total al contestațiilor a fost 122. Pentru 77 de lucrări contestate, notele au fost mărite, în timp ce pentru 42 de lucrări notele inițiale au fost micșorate.
  • Niciun candidat nu a obținut nota 10, iar 432 de candidați au obținut note între 7 și 9,99, restul obținând note sub 7.
  • Pentru absolvenții din promoția curentă, totalul notelor peste 7 a crescut cu 2,3% după rezolvarea contestațiilor. Mai exact, 60,59% (59,32% – rata inițială) dintre candidați au obținut note peste 7.
  • În centrele de evaluare au fost notate 713 lucrări. 72 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, iar lucrările a doi candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minim nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), cel puțin nota 5.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, se face în ședințe publice sau online, organizate de către inspectoratele școlare, în perioada 12 – 14 august.

Sursa: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.