Prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat ieri formalitățile de control aproximativ 40.200 de persoane, cetățeni români și străini, cu peste 23.700 de mijloace de transport (dintre care 16.400 de automarfare). Pe sensul de intrare au fost circa 20.700 de persoane.

Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 25.600 de persoane şi 14.900 de mijloace de transport (9.600 de automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost în jur de 13.000 de persoane. În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică 4.075 de persoane.

Revenim cu precizarea că formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului se regăsesc pe aplicaţia Trafic online care poate fi accesată la adresa politiadefrontiera.ro/traficonline/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.