În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 23.200 de persoane, cetățeni români și străini, şi peste 16.500 de mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost cam 11.900 de persoane.

În această perioadă, dispozitivul de supraveghere şi control al graniței este suplimentat atât în punctele de trecere, cât și pe fâșia de frontieră. Zilnic, aproximativ 4.400 de polițiști de frontieră sunt la datorie, mare parte dintre ei la controlul documentelor.

În acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control 11.600 de persoane şi 9.600 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost cam 8.100 de persoane.

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare  sau  pentru  autoizolare.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic online care poate fi accesată pe site-ul politiadefrontiera.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.