Activitatea de pregătire pentru examenele naționale se va organiza pe grupe care vor cuprinde cel mult 10 elevi și nu va dura mai mult de 3 ore, cu pauză de cel puțin 10 de minute la fiecare oră, pentru aerisirea încăperilor, potrivit propunerilor publicate ieri de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) privind setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgenţă.

Conform acestui document, la activitățile de pregătire pentru examenele de evaluare națională și bacalaureat ”este interzisă participarea elevilor și a personalului didactic sau auxiliar care suferă de afecțiuni cronice, locuiesc împreună cu persoane ce suferă de astfel de afecțiuni sau persoane cu vârsta de peste 65 de ani”. Pentru acești elevi se va oferi o formă de pregătire alternativă.

Pauzele se vor programa astfel încât simultan să nu fie în pauză mai mult de 2 grupe de maximum 10 elevi fiecare.

”Înainte de începerea activităților de pregătire / examinare, în spațiile unde acestea urmează a se desfășura se va realiza dezinfecția suprafețelor cu substanțe biocide pe bază de clor sau alcool, urmată de aerisirea încăperii pentru o perioadă de cel puțin 30 de minute”, se menționează în setul de măsuri de relaxare publicat de INSP.

Accesul în interiorul școlii se va realiza doar după dezinfecția mâinilor, verificarea temperaturii (care nu trebuie să depășească 37 de grade) și sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii.

”Pe toată durata activităților desfășurate în școală, atât elevii, cât și profesorii vor purta mască medicală simplă sau mască nemedicală din diverse materiale textile, iar elevii vor fi așezați în bănci astfel încât să aibă cel puțin un loc liber în stânga și dreapta și un rând liber în față și spate”, se mai precizează în documentul citat.

Eliminarea măștilor purtate de elevi și profesori se va realiza în locuri special destinate.

Activitatea de examinare se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor mai sus prezentate, fără a fi obligatorie acordarea pauzelor.

🔎 Institutul Național de Sănătate Publică a postat ieri în transparenţă decizională propunerea privind setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgență. Documentul integral poate fi consultat pe pagina de web a INSP, www.insp.gov.ro, secţiunea Comunicate.

Toate observaţiile şi propunerile celor interesaţi pot fi transmise la adresa de mail propuneri.relaxare@ms.ro.

Sursă informații: Institutul Național de Sănătate Publică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.