Dezinfecția suprafețelor de lucru se va realiza la începerea serviciului și apoi o dată la 4 ore în cazul birourilor deschise, potrivit propunerilor publicate de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) privind setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgenţă.

Angajații vor respecta măsurile de precauție universal valabile, adică vor purta obligatoriu mascăi (medicală / non-medicală), care – pentru o protecție eficace – trebuie să acopere atât gura, cât și nasul. ”Angajații se vor izola la domiciliu în cazul în care prezintă simptomatologie de infecție respiratorie (tuse, stănut, rinoree, febră, stare gnerală alterată)”, se arată în documentul postat de INSP. De asemena, se vor izola la domiciliu și în cazul în care a venit în contact cu un caz suspect sau confirmat de infecție cu virusul SARS COV-2. Angajații mai au obligația să se spele pe mâini ori de cîte ori este nevoie, evitând atingerea feței cu mâinile neigienizate.

În ceea ce îi privește pe angajatori, aceștia trebuie să asigure un program de lucru decalat pentru a evita aglomerările la intrarea / ieșirea din incintă și pentru a limita numărul de angajați prezenți în același timp în aceeași incintă. Totodată, angajatorii vor face un triaj observațional al angajaților și nu vor permite prezența la locul de muncă a persoanelor care prezintă simptomatologie de infecție respiratorie (tuse, stănut, rinoree, febră, stare gnerală alterată). La intrarea în tura de serviciu, se va realiza termometrizarea angajaților, cei cu temperatura peste 37 de grade fiind trimiși acasă cu indicaţia de a consulta medicul de familie.

Între angajații care lucrează la birouri orientate față – spate și spate – spate, se va asigura o distanță de minimum 1,5 m între angajați. Pentru birourile orientate față – față, angajatorii vor asigura separarea acestora cu paravane care se vor dezinfecta zilnic cu soluții pe bază de alcool.

Încăperile vor fi aerisite periodic, iar în cazul încăperilor climatizate cu recircularea aerului se efectua nebulizarea o dată pe săptămână, de preferat la sfârșitul săptămânii, și se va efectua dezinfecția instalației de climatizare conform instrucțiunilor producătorului.

🔎 Institutul Național de Sănătate Publică a postat ieri în transparenţă decizională propunerea privind setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgență. Documentul integral poate fi consultat pe pagina de web a INSP, www.insp.gov.ro, secţiunea Comunicate.

Toate observaţiile şi propunerile celor interesaţi pot fi transmise la adresa de mail propuneri.relaxare@ms.ro.

Sursă informații: Institutul Național de Sănătate Publică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.