Accesul la saloanele de îngrijire personală se va realiza cu programare prealabilă, astfel încât să nu existe persoane în așteptare în interiorul incintei, se menționează în propunerile privind setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgenţă publicate azi de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

În saloanele de îngrijire personală (frizerie, coafură, manichiură, pedichiură și cosmetică) trebuie asigurată o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare client și o distanță minimă de 2 m între oricare două persoane apropiate, recomandă INSP.

La efectuarea programării, clientul va fi informat asupra faptului că accesul în interiorul incintei se va realiza doar după verificarea temperaturii, care nu trebuie să depășească 37 de grade, sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii și cu dezinfecția mâinilor. Operatorul economic are obligația de a pune la dispoziție materialele și substanțele necesare.

Personalul angajat are obligația de a purta în permanență mănuși și mască, iar după fiecare client se va proceda la dezinfectarea instrumentarului și suprafețelor de lucru. Măștile de protecție utilizate de personal vor fi schimbate la un interval de cel mult 4 ore, iar mănușile vor fi dezinfectate după fiecare client”, se mai arată în setul de măsuri de relaxare propus azi de INSP.

De asemenea, incinta va fi aerisită la un interval de cel mult 2 ore.

💇Institutul Național de Sănătate Publică a postat azi propunerile privind setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgență. Documentul integral poate fi consultat pe pagina de web a INSP, www.insp.gov.ro, secţiunea Comunicate.

Toate observaţiile şi propunerile celor interesaţi pot fi transmise la adresa de mail propuneri.relaxare@ms.ro.

Sursă informații: Institutul Național de Sănătate Publică. Sursă foto: pixabay.com.

CITEȘTE ȘI:
Propuneri privind măsurile de relaxare | Pacienții cu risc crescut, programați la începutul zilei de lucru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.