Mai multe activități cu scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii tinerilor cu dizabilităţi din Baia Mare vor fi derulate în următoarele cinci luni de Asociația Esperando în cadrul proiectului ”Asumat – ne dezvoltăm”.

”Alături de partenerii noștri, Colegiul Național «Mihai Eminescu», Colegiul Național «Vasile Lucaciu», Asociația Energia Mișcării, Asociația Team for Youth, ne dorim să promovăm voluntariatul, includerea socială, asumarea responsabilităţilor individuale, protejarea mediului, dar și să dezvoltăm oportunități sănătoase de petrecere a timpului liber”, se arată în comunicatul remis redacției.

Proiectul ”Asumat – ne dezvoltăm” se dorește, potrivit reprezentanților Esperandă, o ”punte a cunoașterii”, creată pentru tinerii din școlile de masă, tinerii cu nevoi speciale și voluntari. Aceștia vor putea petrece timp împreună în cadrul acțiunilor de informare care vor avea loc în școli, dar și la atelierele de creație. ”Prin acțiunile noastre încurajăm excluderea marginalizării sociale a unui grup vulnerabil (tinerii cu dizabilităţi), promovăm egalitatea de șanse și încurajăm activitățile de voluntariat în rândul tinerilor”, menționează sursa citată.

Pe lângă că vor ajunge să se cunoască reciproc, tinerii implicați în proiect vor parcurge și activități dedicate protecției mediului, importanței mișcării și alimentației corecte. ”Vom încuraja realizarea unui colț al reciclării în școlile partenere. La atelierele de creație vom da viață unor obiecte din materiale reciclate, pentru a demonstra că unele lucruri menite să ajungă la coșul de gunoi pot să capete o nouă utilitate”, se menționează în comunicat.

În această săptămână, la Centrul Esperando a avut loc prima activitate din cadrul proiectului ”Asumat – ne dezvoltăm”. S-a discutat despre protecția mediului și s-au realizat recipiente pentru colțul reciclării.

Proiectul ”Asumat – ne dezvoltăm” este realizat cu sprijinul Municipiului Baia Mare.

CITEȘTE ȘI:
Petiție națională pentru salvarea albinelor din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.