Românii pot subscrie începând de mâine, 1 septembrie, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 2 și 3 ani, anunță Ministerul Finanțelor Publice.

Perioada de subscriere se va încheia în 30 septembrie. ”Aceste emisiuni reprezintă o alternativa de economisire avantajoasă pentru români, având în vedere că veniturile provenind din dobânzi sunt neimpozabile. Rata dobanzii este de 3,5% – 1 an, 4% – 2 ani, 4,25% – 3 ani, fără plafon individual de subscriere”, se arată în comunicatul ministerului.

Titlurile de stat pot fi cumpărate de la unitățile Trezoreriei Statului în perioada 1-30 septembrie sau de la Poșta Română în perioada 1-29 septembrie în mediul urban și în perioada 10-28 septembrie în mediul rural. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Sursă informații și foto: Ministerul Finanțelor Publice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.