Persoanele care doresc să achiziționeze o mașină full electric sau electric hibrid plug-in se pot adresa, începând de azi, dealer-ilor validați. Totodată, pentru prima dată în istoria sa, ”Rabla Plus” permite populației inclusiv achiziția de motociclete full electric. Programul ”Rabla Plus” este lansat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

”Programul de anul acesta păstrează pentru al cincilea an consecutiv cea mai mare primă pentru achiziția mașinilor full electric din Europa: circa 10.000 euro. În ceea ce privește achizițiile mașinilor hibrid plug-in, aceastea sunt susținute prin program cu circa 4.500 de euro, iar motocicletele full electric cu peste 700 de euro, dar nu mai mult de 50% din costul autovehiculelor”, se anunță în comunicatul postat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Programul ”Rabla Plus” nu condiționează achiziția unui autovehicul nou de casarea unui autovehicul uzat. Însă cei care vor dori să renunțe la o mașină veche, poluantă, vor beneficia în plus și de prima de casare stabilită prin programul ”Rabla Clasic”, în valoare de 6.500 de lei.

”Astfel, în condițiile accesării concomitente a celor două programe, sumele decontate prin AFM din costul total al mașinii vor fi de: circa 11.300 de euro pentru mașinile full electric, 5.800 de euro pentru mașinile hibrid plug-in și 1.400 de euro pentru motocicletele full electric, dar nu mai mult de 50% din costul autovehiculului”, se mai precizează în comunicat.

”Ne-am stabilit un obiectiv mare pentru 2020: să punem pe șoselele României aproximativ 3.000 de mașini nepoluante, adică același număr de autovehicule cumpărate prin <<Rabla Plus>> în toți cei patru ani de când există programul. Cred că viitorul transportului este full electric, iar acest tip de transport va fi și o garanție a aerului bun în orașe”, a declarat Costel Alexe – ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Despre programul ”Rabla Clasic” 2020 citiți aici.

Sursă informații: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.