Cinci unităţi de învăţământ preuniversitar de stat din Maramureș se numără printre cele 300 în care va fi implemetat programul-pilot de acordare a unui suport alimentar în noul an școlar.

Ministerul Educației a aprobat lista celor 300 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat în care se implementează programul-pilot de acordare a unui suport alimentar în noul an școlar. ”Practic a fost dublat numărul de școli (de la 150 la 300), fiind luate în considerare majoritatea solicitărilor transmise de inspectoratele școlare județene, prin corelare cu lista școlilor finanțare prin PNRAS. Comparativ cu anul școlar 2021-2022, se majorează cu 50% și limita valorică zilnică a produselor acordate: de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar”, informează într-un comunicat Ministerul Educației.

Cinci unități de învățământ din Maramureș figurează pe listă. Este vorba despre școlile gimnaziale din Satulung, Bicaz, ”Petre Dulfu” din Baia Mare, nr. 2 din Sighetu Marmației, ”Augustin Buzura” din Copalnic-Mănăștur, ”Liviu Rebreanu” din Dragomirești. În total, peste 125.500 de preșcolari și elevi ar urma să beneficieze la nivel național de acest program (peste 1.600 dintre aceștia fiind din Maramureș).

Conform sursei citate, ”vor fi distribuite doar produse alimentare obţinute în unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare”.

Această inițiativă vizează reducerea abandonul școlar și rata de parăsire timpurie a școlii determinate de ”probleme cronice de la nivelul sistemului național de învățământ, cumulate cu problemele economice și sociale accentuate de pandemia Covid-19”, se arată în comunicatul ministerului.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații: Ministerul Educației. Imagine de la Pixabay.

CITEȘTE ȘI:
Sfaturi InfoCons pentru cumpărături la început de an școlar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.