Luni, 5 decembrie, de la ora 12.00, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș în colaborare cu Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare lansează programul național de educație pentru valori „Joc, respect și bucurie”. La eveniment participă cadre didactice de la grădinițele din Baia Mare. Coordonator: Maria Fănățan, inspector școlar educație timpurie în cadrul ISJ Maramureș.

36 de valori sunt trecute pe lista inițială propusă în cadrul programului. Adevărul, altruismul, cinstea, curajul, empatia, generozitatea, respectul, toleranța sunt câteva dintre aceste valori. Lista poate fi completată cu alte valori sugerate de cadre didactice, părinţi sau colaboratori ai unităţii de învăţământ. Un prim pas după lansarea programului va fi ca – bazându-se pe caracteristicile copiilor – educatoarea să aleagă între cinci și șapte valori din listă. Valori care vor fi avute în vedere pe parcursul anului școlar.

Principalul scop al programului se referă la ”formarea comportamentelor social-morale care stau la baza educaţiei pentru valori a copiilor de 2-6 ani”, conform prezentării programului „Joc, respect și bucurie” trimise inspectoratelor școlare de către Ministerul Educației.

Sursă foto: Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
O lecție la înălțime și un premiu în cărți pentru elevi ai Colegiului ”Vasile Lucaciu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.