Profesoară din Strâmtura, premiată la ”Digitaliada”

Elena Livia Florea, profesor de matematică la Școala Gimnazială Strâmtura, a câștigat premiul pentru învățământ gimnazial în cadrul categoriei Proiectare Didactică a concursului ”Digitaliada” – ediția 2020.

”Digitaliada” este un concurs care încurajează crearea de materiale digitale cu conținut original și open source, utile procesului de învățare. Concursul de materiale digitale este organizat în cadrul ”Digitaliada” – proiect de educație digitală al Fundației Orange – și se adresează în principal cadrelor didactice din orice școală din România, dar și persoanelor de peste 14 ani interesate să creeze și să distribuie publicului larg materiale didactice în format digital. Cele mai bune materiale digitale sunt premiate cu echipamente electronice și IT.

”Cele peste 160 de materiale digitale educaționale înscrise în concursul <<Digitaliada>> au fost utilizate în perioada suspendării cursurilor școlare, alături de alte resurse deschise din cadrul platformei www.digitaliada.ro”, informează cei de la ”Digitaliada”.

La categoria Proiectare Didactică, premiul pentru învățământ gimnazial (clasele V-VIII) a fost câștigat de Elena Livia Florea – profesor de matematică la Școala Gimnazială Strâmtura, cu proiectul didactic ”Scăderea fracțiilor zecimale”. ”Proiectul didactic descrie o lecție de predare a regulilor de adunare și scădere a fracțiilor zecimale, realizată cu instrumente web 2.0 și cu resurse educaționale deschise”, se menționează în comunicat. Premiul câștigat de profesoara din Maramureș este un telefon smart cu accesorii video, în valoare de aproximativ 800 euro, informează organizatorii.

”Mi-am dorit o lecție cât mai atractivă în care copiii să fie principalii actori cu dorințe și realizări. Utilizând tehnologia, procesul instructiv-educativ se îmbogățește prin: partajarea informațiilor, colaborarea dintre utilizatori, realizarea instantanee a feed-back-ului. Se creează un mediu de învățare stimulativ și în același timp confortabil. Pe lângă atingerea competențelor matematice utilizând tehnologia, se stimulează realizarea competențelor informatice exersând deprinderi matematice. În realizarea materialului am arătat cum pot fi folosite într-o lecție resursele educaționale deschise”, a menționat Elena Livia Florea.

Nu este prima dată când un dascăl din Maramureș este premiat la ”Digitaliada”: în cadrul categoriei Proiecte Didactice a ediției 2018, a câștigat locul I ”Siguranța pe Internet” – proiect gândit de profesorul Florin Pop (Colegiul Tehnic ”George Barițiu” Baia Mare; Liceul Teologic Penticostal Baia Mare).

Programul ”Digitaliada”, lansat în 2016, susține utilizarea instrumentelor digitale moderne în predarea disciplinelor Matematică și TIC. La nivel național, prin platformă, sunt puse la dispoziția publicului resurse digitale ce pot fi utilizate în procesul de predare – învățare.

În plus, la nivel rural, 50 de școli gimnaziale beneficiază de echipamente și conținut educațional digital pentru orele de Matematică și Informatică. Școala Gimnazială Recea este una din cele 10 școli selectate în ediția a IV-a ”Digitaliada”.

Proiectul se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale.

R. Anda TOMA

Mai multe detalii despre ”Digitaliada” sunt disponibile aici.
Sursă informații și foto: digitaliada.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.