Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus

La Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus a început de ieri livrarea echipamentelor necesare pentru noul laborator de biologie moleculară în care vor fi făcute teste pentru identificarea coronavirusului SARS-CoV-2.

”Așteptăm alte două tranșe săptămâna viitoare, aparatul propriu-zis urmând să ajungă, potrivit firmei livratoare, în jurul datei de 10 mai. După ce vor fi instalate toate echipamentele medicale, vom solicita avizele necesare și vom figura în lista națională a centrelor de testare”, a declarat Cristian Vlad, directorul unității medicale din Vișeu.

Acesta a mai informat că laboratorul va funcționa în corpul C al spitalului – o construcție proaspăt finalizată.

”Am început deja pregătirea personalului, iar la acest sfârșit de săptămână, medicul nostru va merge la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare, unde se efectuează deja teste PCR, pentru a vedea la fața locului care este procedura efectivă de analiză a probelor recoltate. Am stabilit și medicii și biologii care vor asigura activitatea în laboratorul de biologie molecular, în schimburi, și așteptăm să putem demara testările în zona noastră”, a mai menționat directorul Spitalului Orășenesc Vișeu de Sus, precizând totdată că – odată depășită această pandemie – aparatul achiziționat va putea fi folosit pentru a identifica și alte probleme medicale.

Consiliul Județean Maramureș a alocat, la începutul lunii aprilie, suma de 450.000 de lei pentru Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, sumă necesară pentru achiziționarea noului aparat de testare PCR, dar și pentru echipamentele adiacente.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.