Românii au investit în prima emisiune de titluri de stat Tezaur din 2021 peste 955 de milioane de lei, anunță Ministerul Finanțelor.

”Aceasta reprezintă cea mai mare valoare subscrisă lunar de investitori în cadrul unei emisiuni Tezaur”, precizează Ministerul Finanțelor.

Titlurile de stat lansate începând cu 4 ianuarie 2021, cu scadența de 1, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 3,25%, 3,5%, și 3,75%, sunt în formă dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

”Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice”, menționează sursa citată.

Având în vedere interesul foarte ridicat manifestat de populație pentru acest instrument de economisire, Ministerul Finanțelor intenționează să continue cu o frecvență lunară emisiunile în cadrul acestui program pe tot parcursul anului 2021.

Sursă informații și foto: Ministerul Finanțelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.