Juriul a decis premiile Anualei de Arhitectură Nord-Vest, împreună cu planșele lucrărilor nominalizate.

„Remarcăm numărul mare și diversitatea proiectelor participante, ceea ce arată pe de o parte interesul comunității pentru arhitectură și pentru calitatea spațială a cadrului de viață și pe de alta disponibilitatea resurselor pentru a le materializa. Diversitatea mare a tematicilor proiectelor expuse ar putea justifica diversificarea categoriilor de proiecte din cadrul edițiile viitoare ale Anualei. Observăm totodată preocuparea comună pentru detaliul de arhitectură și design, adesea ca teme predilecte ale arhitecturii”, au arătat organizatorii. Iată însă și distincțiile:

Categoria lucrări realizate. Premiu:

  • Lucrarea ”Casa D_V”, autor biroul 9 Opțiune, pentru exigența implementării proiectului, atenția la detalii și corelarea cu amenajarea propusă, care valorizează obiectul construit, aflat într-o bună relație cu contextul.

Categoria lucrări realizate. Nominalizări:

  • Lucrarea ”Planetariu Baia Mare”, autor biroul Kubo Creative – arh. Camelia Tămâian, dsg. Horațiu Săsăran, pentru maniera comunicantă prin care o amenajare de exterior completează oferta unui obiectiv de interes public, într-o realizare expresivă și atrăgătoare pentru publicul său principal – copiii.
  • Lucrarea ”Fabrica pentru producție de extruziuni de aluminiu și topitorie”, autor biroul Arcolar – arh. Laura Zaharia, pentru preocuparea de a oferi un mediu de lucru atractiv într-o funcțiune industrială, prin rezolvări care acordă atenție confortului utilizatorilor și prin spații interioare de bună calitate.

Categoria proiecte culturale. Premii:

  • ”Biserici de lemn din Țara Maramureșului și Țara Chioarului. Tururi virtuale”, inițiator Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Bortan”, Maramures, coordonatori Florin Pop și Rada Pavel, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș. Muzeul Maramureșan Sighetu Marmației, Direcția Județeană pentru Cultură Maramureș, Facultatea de Litere Baia Mare, Asociația Valea Verde, Asociația Ghizilor de Turism Maramureș și Asociația pentru Promovarea Turismului și Dezvoltarea Durabilă Nord-vest, Ordinul Arhitecților din România, Filiala Nord-Vest – arh. Laura Zaharia.
  • ”Panorame 360°”, Marin Giurgiu –  proiectul este apreciat pentru efortul de diseminare și arhivare a valorilor de patrimoniu construit prin mijloace relevante azi și accesibile unui public larg.

Categoria proiecte nerealizate. Nominalizări:

  • Lucrarea ”Casă de vacanță Cheile Turzii”, autor biroul Filip S Concept – arh. Ionuț Radu Filip, pentru răspunsul inedit și expresiv la tema locuinței de vacanță într-un amplasament rural/natural, despre care însă nu sunt oferite informații suficiente.
  • Lucrarea ”Clădire Podul Viilor”, autor Archor Studio, pentru cubajul adecvat al obiectului propus și răspunsul său la strada principală, deși în lipsa oricăror informații despre configurația interioară”.

Juriul a fost alcătuit din arhitecții Daniel Șerban, Ana Olănescu și Octav Olănescu.

Sursă informații și foto: Ordinul Arhitecților din România Filiala Nord-Vest

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.