Elevii Colegiului Național ”Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației au participat recent la mai multe concursuri naționale. Participări încununate de lauri.

La Concursul Național de Fizică ”PHI ACASĂ” organizat de Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Fizică, Anastasia Herbil (clasa a IX-a, prof. Alina Ilieș și prof. Marian Herbil) a câștigat locul II, iar Darius Sindreștean (clasa a IX-a, prof. Marian Herbil) a obținut locul III.

Darius Sindreștean (clasa a IX-a D, prof. Nița Enache) a luat și locul II la prima etapă din cadrul Olimpiadei Naționale de Chimie.

Medalie de bronz a câștigat Milan Mujdar (clasa a XI-a, prof. Ovidiu Roșca) la etapa națională a Olimpiadei Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică.

Doi elevi ai colegiului sighetean s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Informatică Aplicată Acadnet. Este vorba despre Silviu Pontoș (clasa a X-a B, prof. Andrea Burcuș) și Darius-Eduard Iurca Berciu (clasa a XII-a G, prof. Cornelia Hotea). Primul va concura la secțiunea Calculatoare 9-10, al doilea la Rețele 11-12.

Două mențiuni și două locuri III au obținut elevii de la ”Dragoș Vodă” la a doua etapă a Olimpiadei Naționale ”Gazeta Matematică”. Raul Covrig (clasa a VI-a) și Tudor Vlad (clasa a VII-a), ambii pregătiți de prof. Loredana Bedeoan, au câștigat mențiuni. Adrian Godja (clasa a XI-a D, prof. Cornel Tivadar) și Milan Mujdar (clasa a XI-a B, prof. Vasile Giurgi) au cucerit locuri III.

Sursă informații și foto: Colegiul Național ”Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.