Consiliul Județean Maramureș a premiat performanța obținută de elevi și profesori la olimpiadele și concursurile școlare finanțate de Ministerul Educației și Cercetării, în anul școlar 2019-2020, anunță Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

”Au fost premiați, cu câte 365 lei, cei 330 de elevi care au obținut premiul I la olimpiadele și concursurile școlare finanțate de Ministerul Educației și Cercetării, respectiv cu câte 1.085 lei un elev medaliat cu aur la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică (IOAA -2020) și un elev medaliat cu argint la Olimpiada Balcanică de Matematică BMO v 2020). Cei 211 profesori care i-au pregătit au fost premiați cu câte 365 lei”, precizează Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Cei doi maramureșeni premiați pentru rezultate internaționale sunt Traian Rareș Tuș (Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare), care a obținut medalie de aur la Global e-Competition on Astronomy & Astrophysics (GeCAA) – prima ediție online a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică, respectiv despre Darius Lazea (Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din Baia Mare), care a obținut la Balcaniada de Matematică medalia de argint.

Suma alocată de Consiliul Județean Maramureș pentru această premiere este de 200.000 lei.

Sursă informații: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Surse foto: Facebook / Gheorghe Sincai Esential, Facebook / Darius Lazea.

CITEȘTE ȘI:
Traian Rareș Tuș, de la ”Gheorghe Șincai” Baia Mare, aur la competiție mondială de astronomie și astrofizică
Șincaistul Darius Lazea, argint la Balcaniada de Matematică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.