Au început înscrierile la ”Empowering Women in Agrifood”, un program în cadrul căruia 10 antreprenoare din România vor fi susținute în dezvoltarea afacerii din domeniul agroalimentar.

Până în 15 iunie se fac aici înscrierile la ”Empowering Women in Agrifood” (EWA), un program dezvoltat de EIT Food pentru un total de 50 de femei antreprenor din cinci țări europene (Cehia, Portugalia, Spania, Turcia și România) și implementat în România de Impact Hub Bucharest.

”Deși sunt mai multe femei (52%) decât bărbați în Europa, femeile antreprenor reprezintă doar o treime din persoanele care dețin afaceri în UE”, informează imapcthub.ro. ”Din cauza mai multor factori (ca echilibrul între business și familie) antreprenoriatul este acum o opțiune mai puțin atractivă pentru femei față de bărbați. Această situație se înrăutățește atunci când ne uităm la zona rurală și la afacerile din domeniul agroalimentar, potrivit celor mai recente statistici publicate de Eurostat. În 2016, femeile ocupau 28% din rolurile de management din fermele de agricultură și creșterea animalelor din Uniunea Europeană”, menționează sursa citată.

Obiectivul EWA este de a motiva femeile antreprenor aflate într-o etapă incipientă să-și valorifice puterea, să își conștientizeze capacitatea de a avea succes și a depăși obstacole, să le echipeze cu încrederea, cunoștințele și comunitatea adecvate pentru a începe și a dezvolta cu succes afaceri durabile”, se arată pe site-ul programului.

De asemenea, programul ”Empowering Women in Agrifood” își propune depășirea diferențelor de gen existente în sectorul agroalimentar prin promovarea inclusivității și diversității dintre fondatorii de business și creșterea numărului de femei antreprenor.

10 femei antreprenor din România vor fi alese dintre cele care se vor înscrie și vor participa, timp de 6 luni (iulie-decembrie 2020), la un program educațional conceput pentru provocările specifice femeilor în ceea ce privește antreprenoriatul. Un eveniment de matchmaking în iulie, un workshop de business în septembrie și un eveniment de pitching și networking în noiembrie completează calendarul celor 10 antreprenoare.

”Participantele vor avea posibilitatea de a câștiga până la 10.000 EUR, de a descoperi alte programe EIT Food și acces la investitori, business angels și cooperative, care o sa le ajute să ducă afacerile lor la următorul nivel”, specifică organizatorii.

Cele 10 femei antreprenor care vor fi susținute în dezvoltarea afacerii din domeniul agroalimentar și vor primi mentorat personalizat și training, devin parte din comunitatea EIT Food.

Așa că, dacă…
– ești femeie
– ai o idee/ afacere în sectorul agroalimentar
– afacerea își desfășoară activitatea în România
– compania a fost fondată cu cel mult 2 ani în urmă
– ai primit mai puțin de 30.000 EUR în finanțare publică și privată
– te angajezi să participi la activitățile și evenimentele programului
… nu mai sta pe gânduri și înscrie-te în program.

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) este un organism al Uniunii Europene, creat în 2008 pentru a consolida capacitatea de inovare a Europei. EIT face parte din programul Horizon 2020, programul-cadru de cercetare și inovare al Uniunii Europene. EIT Food este un consorțiu pan-European care activează în zona antreprenoriatului și inovației în sectorul agroalimentar. Membrii comunității EIT Food sunt actori la nivel global în industria alimentară: peste 50 de parteneri din mediul de afaceri de top, centre de cercetare și universități din 13 țări.

Impact Hub Bucharest este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale. Vei găsi aici spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe cinci continente.

Sursă informații și foto: Impact Hub Bucharest

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.