Mulți spectatori au fost prezenţi, la sfârșitul săptămânii trecute, în Parcul Grădina Morii din Sighetu Marmaţiei, la Festivalul concurs național de folk „Floare de colţ”.

Marele premiu a fost câștigat de Radu Comănescu, un tânăr de 20 de ani din Moinești, județul Bacău, care cântă folk de aproape 10 ani, la Sighet fiind anul acesta pentru prima dată.

Printre concurenți s-a aflat și sigheteanca Ilinca Pleș, o tânără foarte talentată și apreciată de public, care a obținut premiul III. Pe lângă diplome și premii, laureaților li s-a înmânat câte o floare de colț, simbol al acestui festival, sculptată în lemn de meșterul popular Gheorghe Popovici, din comuna Vadu Izei.

Cu valiza oferită ca premiu de popularitate de Asociaţia interculturală Ducu Bertzi a plecat acasă Andrei Fabian, din Craiova.

Premiul I a fost obținut de Claudiu Gogoşanu, din Craiova, premiul II şi premiul pentru virtuozitate i-au fost acordate tânărului Cosmin Mariciuc din Săveni, Botoșani, în vreme ce premiul pentru cea mai bună creație a fost înmânat tinerei folkiste Maria Matean, din Bistrița.

Sursă informații și foto: Facebook / Primăria Sighetu Marmației

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.