Polițiștii de prevenire și cei ai biroului siguranță școlară au dus, ieri, mesajul campaniei de ocrotire a copiilor în parcarea Value Center din Baia Mare. “Înarmați” cu orare și broșuri cu conținut preventiv, polițiștii au stat de vorbă cu părinții și bunicii care au început deja cumpărăturile pentru copiii și nepoții lor, dat fiind că noul an școlar bate la ușă.

Oamenii legii le-au vorbit despre necesitatea de a-i supraveghea pe cei mici, de a-i învăța regulile bunei conviețuiri în comunitate, regulile de circulație, pentru a se deplasa în siguranță spre și dinspre școală. Polițiștii au punctat că părinții ar trebui să-i învețe pe copii și cum să interacționeze cu colegii de școală pentru a evita bullying-ul și cum să comunice în siguranță pe rețelele de socializare.

Și pentru că toate acestea nu sunt deloc puține și nici nu pot fi cuprinse într-o discuție în parcare, polițiștii le-au pus pe hârtie sub forma unor orare școlare, în carepe lângă sfaturile preventive din fiecare zi se găsește și structura anului școlar 2021-2022.

Sursă informații și foto: IPJ Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.