Jandarmeria Română a inaugurat în munții Țibleșului cel mai recent post montan, destinat siguranței turiștilor, precum și a gospodăriilor oamenilor din partea locului.

”În ultimii ani, zona Lăpușului a devenit din ce în ce mai frecventată de către turişti, ceea ce a dus la dezvoltarea turismului, precum și la organizarea mai multor evenimente sportive şi culturale, iar aceste aspecte au reliefat nevoia de o mai bună monitorizare și protejare a acestui areal natural”, precizează reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș.

Postul de Jandarmi Montan Țibleș este, începând de astăzi, o subunitate din cadrul Detaşamentului 3 Jandarmi Baia Mare. Execută misiuni de menţinere, asigurare şi restabilire a ordinii publice în zona Lăpușului.

”Jandarmii montani din cadrul acestui post vor participa la misiuni de menţinere a ordinii publice pentru prevenirea şi descoperirea infracţiunilor în staţiuni montane şi pe traseele turistice din zonă. De asemenea, vor participa împreună cu alte instituţii abilitate, la supravegherea, controlul şi asigurarea protecţiei fondului cinegetic şi piscicol natural, a fondului silvic şi de protecţie a mediului, prin măsuri specifice de prevenire şi combatere a oricăror încălcări ale prevederilor normelor legale”, informează sursa citată.

Una dintre atribuțiile cele mai importante ale jandarmilor din cadrul noului post montan este aceea de participare la căutarea/salvarea şi evacuarea persoanelor/turiştilor care se pot afla în situații periculoase. De asemenea, cunoaşterea permanentă a stării traseelor turistice şi informarea turiştilor şi a factorilor responsabili din zonă cu privire la starea drumurilor/indicatoarelor/marcajelor montane, precum şi anunţarea din timp a populaţiei din zonă şi a turiştilor în vederea evitării accidentelor şi a altor evenimente negative reprezintă alte priorități.

Acesta este cel de-al cincilea post de Jandarmerie Montană din judeţul Maramureș, după cele de la Borșa, Cavnic, Șuior și Valea Vaserului.

Sursă informații și foto: Inspectoratul de Jandarmi Județean Maramureș

CITEȘTE ȘI:
Bunele maniere nu trebuie să lipsească nici de pe pârtie, atrag atenția jandarmii montani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.