În 3 aprilie se vor aniversa 172 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. Până atunci, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş prezintă câteva portrete în serial… Protagonistul de azi este sergent major Petru Drăguș.

Sergent major Petru Drăguș este un tânăr absolvent al Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni, promoția 2019. Din 2020 își execută serviciul în cadrul Jandarmeriei Maramureș, Detașamentul 2 Jandarmi Baia Mare. ”Colegul nostru a decis ca, în loc să-şi petreacă timpul liber aşa cum şi-l petrec majoritatea tinerilor de vârsta lui, să se alăture salvatorilor voluntari şi să-şi pună priceperea şi bunăvoinţa în sprijinul oamenilor încercaţi de viaţă şi asta fără să primească nimic în schimb”, se arată în postarea Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș.

Așa că Petru Drăguș, în timpul liber, dezbracă uniforma albastră de jandarm și îmbracă uniforma roşie de salvator voluntar. Încă din primele zile de când au început acțiunile militare în țara vecină, Petru Drăguș își petrece timpul liber în Punctul de Trecere a Frontierei din Sighetu Marmației, alături de voluntarii SMURD, acordând sprijin celor care vin din Ucraina. ”Să ai 28 de ani, să fii jandarm, să te pregăteşti permanent iar timpul tău liber să-l dedici salvării de vieţi arată caracterul nobil, iubirea faţă de semeni, pasiunea şi respectul pentru munca de salvator”, concluzionează colegii de la Jandarmeria Maramureș.

Sursă informații și foto: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş

CITEȘTE ȘI:
Portrete de jandarmi | Un plutonier premiat pentru fotografie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.