În 3 aprilie se împlinesc 171 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, dată până la care Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş prezintă câteva portrete… Protagonistul de azi este plt. adj. șef Bele Aurel din cadrul subunității de pază și protecție instituțională.

Un pasionat de poezie, folclor și de promovarea tradițiilor din Maramureș, Aurel Bele a publicat multe volume de-a lungul timpului.

Spicuim: Căsnicia pasului – poezie, Editura Geo G, Baia Mare, 2005; Încercări desculțe – poezie, Editura Risoprint, Cluj-Napoca, 2008; Toponimia satului Chiuzbaia – monografie toponimică a localității Chiuzbaia, Editura Risoprint, Cluj-Napoca, 2008; Nunta ca întemeiere. Orația de colăcărie în poezia nunții, Editura Risoprint, Cluj-Napoca, 2009; 7 zile – 7 poeme, Editura Risoprint, Cluj-Napoca, 2012; Numai 50 de poeme dintr-un manuscris, Editura Armonii culturale, Adjud-Vrancea, 2016; Clepsidra cu poeme, Editura Gutinul, Baia Mare, 2017; Căsătoria – rit de trecere – între imaginarul omului tradițional și imaginarul omului modern, Editura Armonii Culturale, Adjud-Vrancea, 2017; Vise ce nu mor, Editura Armonii culturale, Adjud-Vrancea, 2018.

Cartea sa ”Poezia nunților pe Fisculaș” – volumul I, apărută la Editura Fundației Culturale Zestrea, a fost premiată la Festivalul de poezie și folclor ”Vasile Lucaciu” din Cicârlău.

Plt. adj. șef Bele Aurel activează în cadrul Inspectorarului de Jandarmi Județean Maramureș din 1992, iar în prezent face parte din subunitatea de pază și protecție instituțională.

Sursă informații și foto: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş

CITEȘTE ȘI:
Portrete de jandarmi | De pe podiumuri naționale, la detașamentul mobil Baia Mare
Portrete de jandarmi | Profesorul de șah

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.