Au început, ieri, concursurile serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din judeţ. Prima etapă zonală s-a desfăşurat în comuna Repedea. În cadrul competiţiei, participanţii s-au întrecut în două probe: pista cu obstacole pe 100 de metri şi dispozitivul de intervenţie.

În concursul de ieri fruntași au fost componenţii echipei Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Poienile de Sub Munte, care au urcat pe prima treaptă a podiumului. Au fost urmaţi de cei de la SVSU Ruscova şi SVSU Vişeu de Jos. Diploma de fair-play a fost conferită echipei SVSU Repedea.

Concursurile profesionale ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă urmăresc, printre altele, dezvoltarea aptitudinilor şi a deprinderilor necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, precum și evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a acestor servicii.

Concursurile profesionale ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din Maramureş se desfăşoară pe parcursul a şapte etape zonale. Competiţia SVSU va continua în perioada următoare, cu concursuri organizate la Valea Chioarului şi Budeşti.

Sursă informații și foto: SVSU Maramureș

Citește și: Sfaturi de la ISU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.