Polițiștii maramureșeni continuă întâlnirile cu copiii în unitățile de învășământ. Oamenii legii participă la orele de curs la care sunt solicitați, venind cu aspecte educative și informații utile pentru cei mici.

  • Polițiștii Biroului de ordine publică din Sighetu Marmației s-au întâlnit cu copiii de la Grădinița „Tudor” din municipiu, cărora le-au povestit despre circulația pe drumurile publice. La întâlnire au participat 27 de prichindei. Polițiștii i-au învățat cum se traversează corect strada, fiind însoțiți la o trecere pentru pietoni marcată și una semaforizată. Drept recompensă pentru participare și pentru interesul manifestat față de întâlnirea cu polițiștii, copiii au fost recompensați cu materiale  interesante pentru vârsta lor – stegulețe, magneți, broșuri cu informații despre siguranța lor. Deliciul întâlnirii cu polițiștii a fost autospeciala cu girofar, precum și echipamentul din dotarea polițiștilor de ordine publică.
  • O altă echipă, formată din poliţişti de prevenire şi de la Biroul siguranţa școlară, s-a întâlnit cu elevii școlilor gimnaziale Satulung şi Pribileşti. Polițiștii au adus în discuție actele de violență care apar în școală, bullying-ul, infracțiunile pe care copiii le comit atunci când adoptă comportamente de tip bullying, precum și consecințele legale ale acestor comportamente. Temele principale de discuţie au fost răspunderea penală a minorilor, vârsta răspunderii penale, măsurile legale care se pot lua față de minorii care au împlinit 14 ani, precum și măsurile preventive pentru a evita victimizarea.
  • De informații preventive au beneficiat și elevii clasei a V-a A de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din municipiul Baia Mare. A fost o oră de școală altfel, în care prin joc și interacțiune s-au trecut în revistă cele mai importante reguli de comportament pentru prevenirea victimizării copiilor acasă, pe stradă sau la școală. Elevii au manifesta interes față de temele abordate, au pus întrebări pentru a-și clarifica anumite aspecte legate de temele abordate de polițiști, dar și despre alte subiecte care îi preocupă sau cu care s-au confruntat ei.

Sursă informații și foto: IPJ Maramureș

Citește și: Un șincaist la Asia Pacific Linguistics Olympiad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.